• Kaj je IPL tehnologija?

  IPL je tehnologija z intenzivno pulzirajočo svetlobo, ki je sestavljena iz več žarkov z različnimi valovnimi dolžinami. Z reakcijo na melanin se pulzirajoča svetloba spremeni v toploto, ki učinkovito uniči mešiček dlake. Tehnologija je primerna za odstranjevanje dlačic na telesu.

  Kaj je HPL tehnologija?

  Ravno tako kot IPL deluje s pulzirajočo svetlobo, ki se z reakcijo na melanin spremeni v toploto. Poleg tega uporablja tudi poseben zvočni sistem, ki okrepi delovanje, poveča učinek in istočasno ohrani nizko raven energije ter zagotavlja popolno varnost tudi pri uporabi na določenih delih obraza.

  Učinek nege z IPL in HPL

  Rast dlačic z uničenim mešičkom se ustavi. Po približno dveh tednih dlačice odpadejo. Na tem delu kože se po nekaj tednih začne ponovna rast dlačic, a že po nekaj postopkih bodo posamezne dlačice rasle manj intenzivno, ali pa celo prenehale rasti.

  Kako deluje IPL in HPL?

  Melanin* v dlačicah absorbira svetlobno energijo, ta se pretvori v toploto in prodre po dlaki vse do korena, uniči mešiček in ustavi rast dlake.
  *Melanin je pigment, ki daje človeku barvo kože, las in oči.

 • Enostavna uporaba in cenovna dostopnost aparatov

  Tehnologijo s pulzirajočo svetlobo so ne dolgo nazaj uporabljali samo v salonih in dermatoloških klinikah, danes so jo strokovnjaki razvili do stopnje, ki omogoča preprosto uporabo z enostavnimi in cenovno dostopnimi aparati.

  Neboleč postopek nege

  Z uporabo IPL in HPL tehnologije, rezultat dosežete na preprost in neboleč način.

  Več udobja in zasebnosti

  Nego lahko namesto obiska v kozmetičnem salonu opravite kar v udobju in zasebnosti vašega doma.

  Prihranek časa

  Omogočeno je dolgotrajno zmanjšanje poraščenosti. Za odstranjevanje dlačic boste potrebovali vedno manj časa in ga pridobili več za ukvarjanje s priljubljenimi aktivnostmi.

  Uporaba kjerkoli in kadarkoli

  Ne potrebujete rezervacije v kozmetičnem salonu. Za nego se lahko odločite, ko imate vsaj trenutek prostega časa, ko ste doma ali kje drugje. Aparat imate lahko vedno s seboj.

Pogosta vprašanja in odgovori

1. Lahko IPL in HPL uporabljam na vseh vrstah kože?

IPL in HPL se lahko uporablja na vseh tipih kože, razen temnejših. Najhitreje zazna temnejše dlačice na svetli koži in v tej kombinaciji deluje najbolje.

Nasvet
Poleti je naša koža bolj izpostavljena soncu, zato je IPL in HPL priporočljivo uporabljati, ko je koža manj zagorela in je po negi vsaj en dan zaščitena pred sončnimi žarki. Po terapiji ni priporočljiva uporaba solarija, vroče kopeli in savne.

2. Kako se pripravim na nego z IPL in HPL?

Pred nego mora biti koža čista, brez nanosa kozmetičnih sredstev in obrita na klasičen način, z brivnikom ali britvico. Koža naj bo suha.

3. Kako poteka postopek nege?

Način uporabe se razlikuje glede na posamezni aparat, kateremu morajo biti priložena natančna navodila za uporabo, a v osnovi je postopek podoben za vse IPL in HPL aparate. Po vklopu naprave izberete intenzivnost delovanja in usmerite del aparata s pulzirajočo svetlobo na čisto in suho kožo. Po svetlobnem blisku ponovite postopek na naslednjem delu kože.

4. V kateri fazi rasti dlačic naj uporabim IPL in HPL?

Vsaka dlačica na telesu gre skozi določene faze rasti. IPL in HPL učinkuje najbolje, ko so dlačice v intenzivni rasti ali anageni fazi. Za popolnejše razumevanje postopka nege in njenih rezultatov se seznanite s celotnim ciklom rasti dlačic:
   • Anagena faza je čas aktivne rasti dlačic, ko te vsebujejo največ pigmenta. Trajanje faze je različno - od 3 do 5 tednov in je odvisno od genetske zasnove.
   • Katagena faza je čas, ko se rast dlačic popolnoma ustavi.
   • Telogena faza je čas mirovanja rasti dlačic, ki traja od tri do štiri mesece.

Opozorilo

V izogib poškodbam kože se uporaba IPL in HPL tehnologije odsvetuje na temnejši koži ter na predelih kože s tatooji. Aparata IPL in HPL nista ustrezna za odstranjevanje moške brade. Pred uporabo pridobite informacijo o tem, ali aparat vsebuje senzor za samodejno zaznavanje tipa kože. Slednji namreč prepreči delovanje v primeru temnejše barve kože. Če aparat nima senzorja, pa svoj ten kože predhodno primerjajte s Fitzpatrickovo lestvico za opredelitev barve polti in si tako zagotovite varno uporabo.
Zapri video